22 ביולי, 2008

פשטידה עם סוף טוב

סופסוף נולד הספר שמחבר בין גדולי הסופרים לבין מתכונים קלאסיים לא פחות מהזקן והים. זהירות עם הרוטב

תמיד חשבנו שאנחנו לבד בעסק הזה. חשבנו שההרגל המגונה שלנו שמשלב קריאת ספר ואכילה בו זמנית, הוא עניין פרטי שלנו. אחרי תחקיר מעמיק גילינו שטעינו בגדול ושחמור מזה, יש אחד שכתב על זה כבר ספר. מארק קריק כתב ספר מתכונים, "המרק של קפקא", שכביכול נכתבו על ידי גדולי הסופרים כשכל אחד מהמתכונים הותאם לסגנונו של הסופר.

כך תוכלו למצוא בספר הקומפקטי והמתוק הזה מתכון של ביצים בטרגון של ג'יין אוסטין, ריזוטו פיטריות בנוסח ג'ון סטיינבק, קוק או וון בנוסח גבריאל גרסייה מארקס, וקלאפוטי בנוסח וירג'יניה וולף. אחרי שתאכלו את המנות המשובחות שבספר מובטחת לכם הצפה אינטלקטואלית ופריחה יצירתית.

כאמור, סביב כל מתכון מוסיף קריק סיפור שקשור למאכל תוך שהוא נאמן לסגנון הסופר. כך הופך כל מתכון סטנדרטי של טוסט גבינה סתמי – למנה נחשקת המתובלת בדיאלוגים נוסח הרולד פינטר. עכשיו אנחנו מחכים שיצא ספר שמחבר בין פופקורן וקולנוע.

"המרק של קפקא" – מארק קריק (הוצאת עם עובד) – 68 ש"ח
להשיג בכל חנויות הספרים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה