הג'וב הספרדי
נלי קרפנר מביאה לכם את המתכון המנצח לפריטטה שזאת חביתה ספרדית לוהטת, בריאה ומפנקת
[youtube nDhezyByo0Q]
אם נמאס לכם להתלבט בין ביצת עין, חביתה מקושקשת או אומלט פטריות – הנה הפתרון שלכם. תקשיבו לנלי והכינו פריטטה שהיא תבשיל קליל המבוסס על ביצים ויש בו את כל טוב הארץ.
פריטטה- 4 מנות:
המצרכים
200 גרם עלי מנגלד
100 גרם בצלים ירוקים
6 ביצים
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם גבינת פרמזן
3 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
4 כפות יוגורט עיזים
הכנה
• קוצצים גס את הבצל הירוק
• מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק בעלי מנגלד וקוצצים גס
• קוצצים גס את האגוזים
• קוצצים דק את גבינת הפרמזן
• מחממים תנור ל 180 מעלות
• מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל הירוק וחלקו הלבן של מנגלד כשתי דקות
• מוסיפים את האגוזים לשתי דקות
• מוסיפים את החלק הירוק של עלי מנגלד ומקפיצים כ4-5 דקות עד שצבעו משתנה לירוק כהה ומצננים את התערובת
• טורפים בקערה שש ביצים מוסיפים ומערבבים עם היוגורט עם מעט מלח ופלפל ומערבבים פנימה את תערובת הירקות
• משמנים מחבת במעט שמן זית ויוצקים פנימה את התערובת
• מכניסים לתנור ל20 דקות
• לאחר 20 דקות מפזרים ממעל את הפרמזן חתוך דק ומכניסים לתנור לעוד 2 דקות עד שהוא נמס ממעל