06 בפברואר, 2011

הג'וב הספרדי

נלי קרפנר מביאה לכם את המתכון המנצח לפריטטה שזאת חביתה ספרדית לוהטת, בריאה ומפנקת

[youtube nDhezyByo0Q]

אם נמאס לכם להתלבט בין ביצת עין, חביתה מקושקשת או אומלט פטריות – הנה הפתרון שלכם. תקשיבו לנלי והכינו פריטטה שהיא תבשיל קליל המבוסס על ביצים ויש בו את כל טוב הארץ.

פריטטה- 4 מנות:

המצרכים
200 גרם עלי מנגלד
100 גרם בצלים ירוקים
6 ביצים
100 גרם אגוזי מלך
50 גרם גבינת פרמזן
3 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור
4 כפות יוגורט עיזים

הכנה
•    קוצצים גס את הבצל הירוק
•    מפרידים בין החלק הלבן לחלק הירוק בעלי מנגלד וקוצצים גס
•    קוצצים גס את האגוזים
•    קוצצים דק את גבינת הפרמזן
•    מחממים תנור ל 180 מעלות
•    מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל הירוק וחלקו הלבן של מנגלד כשתי דקות
•    מוסיפים את האגוזים לשתי דקות
•    מוסיפים את החלק הירוק של עלי מנגלד ומקפיצים כ4-5 דקות עד שצבעו משתנה לירוק כהה ומצננים את התערובת
•    טורפים בקערה שש ביצים מוסיפים ומערבבים עם היוגורט עם מעט מלח ופלפל ומערבבים פנימה את תערובת הירקות
•    משמנים מחבת במעט שמן זית ויוצקים פנימה את התערובת
•    מכניסים לתנור ל20 דקות
•    לאחר 20 דקות מפזרים ממעל את הפרמזן חתוך דק ומכניסים לתנור לעוד 2 דקות עד שהוא נמס ממעל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה