21 באפריל, 2013

אויש קינוח, תנוח

אתר מתכונים שמורכב כולו מסרטוני הדרכה קצרים של מיטב השפים - עוד יגרום לנו לצלחת את החביתה

אולי ראינו קצת יותר מדי תכניות בישול לאחרונה, אולי ההכנות לחגים האחרונים הכניסו לנו קצת פלפל לקניידלעך, מה שברור הוא שהאגו הבּשלני שלנו הולך ותופח בימים אלה כמו בצק שמרים מפונק וריחני. איפה הימים שהיינו מזמינים חברים לערב של מיץ פטל וקרקרים? אפילו ארוחת ערב שגרתית בסופו של יום משעמם (נניח, שלישי. שם בדוי) לא תשקע יותר בסטנדרטים של פעם: את הפירה הכי פושטי אנחנו מגישים בצורת עיגול מושלם (כן, יש לנו רינג במגירת הסכו"ם) ואת החביתה של שבת בבוקר אנחנו מקציפים לפני הטיגון, להכניס לה קצת אוויר במפרשי האומלט החינניים שלה. כי מאז שעלינו על אתר הבישולים "CookEat" – שרק טעות קוסמית טרגית גרמה לכך שלא אנחנו המצאנו אותו – אנחנו מבלים שעות מול סרטוני בישול קצרים של מיטב השפים הישראליים, עד כדי כך שאוצר המילים שלנו הולך ומצטמצם למימדים של רוטב בלסמי מרוכז.

את "CookEat" הקימו הבמאית ומפיקת תכניות הבישול נעה רוזנפלד, יחד עם שותפה חי גוט, שלא התפשרו בדרך ודאגו להפיק סרטוני וידאו איכותיים ותמציתיים של שפים מצוינים הטורחים על מנות מעולות, באופן שמשכנע גם את הטבח המתחיל שהוא לגמרי יכול. אפשר לבחור מתכונים לפי קטגוריות, שמות של שפים או קלוּת ההכנה, ויש גם בלוגים קולינריים שווים, בקיצור – ממכר, במובן הכי קלורי של המילה. במקום "דני שוקולד" (הקינוח הכי מושקע שנראה במטבחנו בעשור האחרון), אנחנו זוממים להגיש בארוחת שישי הקרובה סמיפרדו שקדים ורוזטה במרק מלון, בדיוק כמו שהשפית סבינה ולדמן מכינה (תוך שש דקות וקצת "הכינותי מראש"). בשאר השבוע אנחנו כבר סגורים על מתכונים של מיקי שמו, אורן דגן כפיר, מאיה דרין, שי-לי ליפא, אסף גרניט, אבי ביטון, עומר מילר, שגב משה ועוד רבים. עשו טובה, אל תפריעו לנו באמצע הסרטון. אה, ואם לא קשה לכם – תעבירו בבקשה את המלח.

עברו לאתר "CookEat – לראות, לבשל, לאהוב"

 

מאמי, תכין מקום לקינוח. מתכון לטארט תות של השף שגב משה לאתר "קוקאיט"

 

 

 

מאסטר שף, ערב ערב. קלאמרי מושיקו של השף אסף גרניט ל-"קוקאיט"

 

 

 

 

מנת גמר. פרגיות רימונים של השף שגב משה ל-"קוקאיט"

 


 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה