29 באפריל, 2010

ארוחת בוקר של אלופים

ניר פלר מזמין לעצמו ביצה רכה בהוטל מונטיפיורי, מרגיש תייר בתל אביב ונזכר בימי ילדותו בבאר שבע

במסעדה של הוטל מונטיפיורי, מלון הבוטיק שפתחו אנשי הקופי בר והברסרי, הכל נוטף קולינאליזם רומנטי: דקלים בכדים, עץ בוהק מפוליטורה, מלצריות ומלצרים בסינרים, כלי כסף נוצצים, ספות עור וינטג' ושיש ירוק המחפה את הבר המפואר. הכל עובד. מקום אידיאלי ליום בו מתחשק לי לצאת משגרת הבוקר של בית הקפה השכונתי ולממש לרגע את הרומנטיקה הזו שבלהיות רווק. זה מקום שכיף לברוח אליו משאון העיר, מיום סוער וגשום או משמש שרבית.

כשאני נכנס לשם עולים בי זיכרונות מערי בירה אירופאיות בהן ביקרתי. המילה קונטיננטלי מתגלגלת לי על קצה הלשון ומתחשק לי בכלל לדבר צרפתית. אני אוהב לשבת בחדר המעשנים שעל אחד מקירותיו ספריית עץ כבדה המאכלסת בין מדפיה ספרי אמנות, בישול ועיצוב. בנוסטלגיה אינסופית לילדותי אני מזמין ביצה רכה בגביע מכסף עם לחם קלוי וחמאה. אני מנקה ביסודיות את הקליפה מבפנים ונזכר בגביע הפלסטיק הכתום שבו הגישה לי אימי ביצה רכה אי שם בסוף שנות השבעים בבאר שבע.

ארוחת בוקר רכה – 36 ש"ח

מלון מונטיפיורי, מונטיפיורי 36, תל אביב, טל2: 03-5646100

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה