13 בנובמבר, 2012

לבשל למישל

אורי בנדורי רק חיכה לחורף כדי לפתוח סופסוף את ספר הבישול הכי בינגו לעכשיו - בישולי קדירה. חצי חלה לרוטב, מישהו?

לכבוד החורף שסוף סוף הגיע ,אוּורר ספר הבישול האהוב לעונה זו – One Pot Meals. קנינו אותו כשגרנו לפני הרבה זמן באמריקה. אני לא זכרתי, אבל מסתבר שזוגתי ענתי כן.  זה היה בלנוקס, שהיא עיירה בברקשייר שבמדינת מסצ'וסטס. חנות קטנה עם כלי בית, ספרים ועתיקות כשמסביב הכל באדום אש של השלכת, והחורף מעבר לפינה. הספר מתרכז ב-Comfort Food, כמו שקוראים לזה האמריקאים. זה אוכל חם ומזין שאוכלים שקר וגשום בחוץ, ורוצים אוכל אמיתי ובסיסי, עם הרבה נוזלים (שאפשר לנגב).

הספר מכיל אוסף מתכונים למרקים, נזידים ושאר תבשילי קדירה. הוא נורא אמריקאי, וחלק מהמצרכים דורש התאמה, אבל זה נורא פשוט, קריא, קל לבישול ובעיקר טעים ביותר (אם הצליח לכם…). נוסו רק חלק קטן מהמתכונים ורובם התאזרחו בקלאסיקה המשפחתית – מרק פטריות, גריסים ומרווה, מרק תפו"ח וכרישה, ביף בורגיניון ועוד. אין חמין אבל רוב השאר שם.

לא היה לי מושג מי הסופר, אז בדקתי. שמו טום ואלנטי והוא שף ידוע עם מסעדה מפורסמת במנהטן – Ouest. אוכלים שם כנראה את סוג המאכלים החורפיים האלו. שמתי לנו תזכורת לטיול הבא לניו יורק.

 

 

הספר Tom Valenti's Soups, Stews, and One-Pot Meals:
125 Home Recipes from the Chef-Owner of New York City's Ouest and 'Cesca

להשיג באמזון – 21.78 דולר
* שימו לב, חוץ מהתמונה שעל גבי הכריכה, הספר כולו חף מצילומים. ראו הוזהרתם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה