29 ביוני, 2010

לדפוק את השניצל

אין כמו צלחת שניצלים טריה וחמימה כדי לרומם כל מצב רוח. פירורי הלחם של ארטיזן הם פריט חובה במסיבה הזאת

לפני כמה חודשים צפינו בתוכנית בערוץ 1 בה יואב גינאי ראיין את סי היימן, המלכה האם. בסוף, על רקע הכותרות הוא פנה אליה ושאל "סי. אומרים שאת יודעת להכין שניצלים מושלמים. מה הסוד שלך?" לצערנו, אנחנו לא זוכרים את התשובה שתפסה אותנו לא מוכנים (אם זה עקב השעה המאוחרת, בגלל שלא היה לנו עט או כי נזכרנו שלא שילמנו את האגרה) וחבל. הכנת שניצלים מעולים היא כמו לפגוש את רוד סטיוארט במעלית – אתם תמיד מכירים מישהו שזה קרה לו, אבל זה אף פעם לא אתם. ובכן, לא עוד! מעכשיו גם אנחנו אוחזים בסוד הכנת השניצל המושלם.

 

הכל תלוי כמובן בפירורי הלחם, ואנחנו מצאנו את הזן המשובח ביותר – פירורי הלחם של ארטיזן, המאפייה המופלאה שגורמת לכל באי צומת איקאה לרחרח את דרכם אליה כמו הנזלים וגרטלים. שם, בין עוגות ולחמים מטריפי חושים תוכלו למצוא גם את הפירורים המופלאים (מקמח מלא או בהיר). הסיבה לטעמם הנפלא של הפירורים קשורה כמובן ללחמים מהם הם נשרו ולסוג האפייה שגורם להם להיות כה נימוחים – תהליך אפייה ארוך, 'כמו של פעם', שמתבסס על שאור טבעי. לאחר מכן עובדי המאפייה המסורים (אגב, בארטיזן מעסיקים בני אדם עם ובלי מוגבלויות, מה שנותן להם אפילו עוד נקודות זכות) אוספים את הפירורים – נפולת הנמושות הטעימה שלא שרדה את כל הדרך – מייבשים בתנור אבן, טוחנים ואורזים בשקית ניילון פשוטה שאינה מסגירה במיל את מה שמתחולל בתוכה – הסוד שלכם לשדרוג השניצל.

הזמינו את חבריכם למסיבת שניצלים סקסית אצלכם על הגג.

 

 

פירורי לחם מקמח מלא, 250 גרם – 10 ש"ח. פירורי לחם מקמח חיטה בהיר, 250 גרם – 9 ש"ח.
מאפיית ארטיזן
גיבורי ישראל 5 א.ת פולג, נתניה09-8854462  
רח' המלאכה 18, א.ת רעננה 09-7409863  
הכרמל 16, כפר סבא 09-7666473  
מבוא קדם (מתחם תחנת דלק), אזור התעשייה גיל עמל, הוד השרון 09-7486077

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה