10 בינואר, 2013

מכורים לירוק

הסערה הזו הוציאה מאיתנו בלדה שלמה לארטישוק, הירק הכי יפה בסלסלה. מי חולט לנו את הלב?

שבוע רטוב וסוער מאחורינו ועכשיו האוטו סופסוף נקי (מסכן, מחכה למקלחת כבר מיולי) וגם פחי הזבל, והמדרכות וכל מה שבדרך כלל נראה כמו תאונה. אפילו האדניות הספיקו לראות קצת מים לפני שהתנפצו על השביל.

אנחנו בעד שברי ענן, באופן כללי. מאמינים ברטיבות, לא מפחדים מהסערה, מחכים לשקט שבא אחריה.

ואם כבר חורף, ואם כבר קמנו במצב רוח נוגה, אז רצינו לדבר רגע על ארטישוקים.

אנחנו למשל מקפידים להביא כל יום ארבעה. לבשל אותם אחר הצהריים ולאכול בערב. גדולים וילדים. בלי רוטב בלי עניינים. מושלמים כמו שהם.

ועוד דבר – סבתא אחת, שאנחנו מאד אוהבים, נהגה לשתות את מי הבישול של הארטישוקים מתוך אמונה שיש בהם את הכח לרפא. שווה לקחת שלוק ולראות מה יוצא.

 

 

* מי שממש רוצה לעשות עניין מהירק האיצטרובלי היפה הזה, יכול לקפוץ בכל סופ"ש (מעכשיו ועד פסח) לגן עדן של ארטישוקים במושב ניר בנים שבדרום. שם, במתחם של נועם יעקובא, מתקיימות בכל שישי-שבת סעודות בראנץ' על טהרת הארטישוק (מרקים, תבשיל קדרה, חמין צמחוני, מאפה איכרים בתנור עם לבבות ארטישוק ואפילו קינוח של מרקחת ארטישוק ותפוזים). לצד המנות, ידגים נועם שיטות עבודה קלות לארטישוקוהוליים מתחילים (חילוץ הלב, אופן הבישול, כאלה), ואפילו יעביר סיורים רגליים (עם מגפי חקלאים אינקלודד) סביב החלקה, המסתיימים ליד תנור עצים עם ערמונים קלויים לנשנוש חופשי. קנית אותנו ב-נשנוש חופשי.

בראנץ' ארטישוק בשישי-שבת – 65-80 ש"ח למבוגר (40 ש"ח לילד, שתייה חמה וקרה חופשית). סיור בלבד – 25 ש"ח.

להזמנות – "הארטישוק של נועם", מושב ניר בנים, נועם יעקובא, טל': 054-2278637 (פתוח בכל מזג אוויר, 10:00 –17:00).

ההפתעה של החורף. מנות בבראנץ' הארטישוק של נועם (צילום: איה וינד)




אתה שמח לראות אותנו? נועם והארטישוק שלו (צילום: איה וינד)



 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה