23 באוגוסט, 2010

חתוך תוכן

סכין אחת קטנה גרמה לעגבניה שלנו לשקשק מפחד

שנים אנחנו מתחמקים מעבודת חיתוך הירקות. תנו לנו לשטוף את החסה, לערוך את השולחן, להכין את הלימונדה, מה שתרצו, רק אל תבקשו מאיתנו להיאבק עם עגבניות ומלפפונים בדרכם האחרונה.

 

אבל ממש לא מזמן הגיעו לידינו סכינים מעולות ממתכת איכותית ששינו את כל התמונה (במילים אחרות: עגבניות, ראו הוזהרתן). חברת Arcos הספרדית המוכרת לנו כבר ממזמן השיקה בתחילת 2010 את העיצוב החדש של סכיני סדרת "רביירה". הסכינים עברו טיפול בטכניקה של חישול "צרפתי" שמעניק להם איזון, חיים ארוכים  והגנה לאצבעות במהלך העבודה (עובדה חשובה כשמדובר בסכין שמשמיע קול של חרב האטורי האנזו), והידיות שלהן שודרגו (כנראה זה הקימור הקל בידית שהופך את האחיזה שלנו למושלמת). מבחינתנו, המבחן הראשוני היה העגבנייה. עד כה היינו מניחים אותה על קרש החיתוך, מנסים לגרום לה להפוך לפרוסות, מגלים שעשינו לה מסאז' רקמות עמוק ואת התוצאה הלא אסתטית היינו מערבבים מהר בתוך הסלט. עם הסכינים של ארקוס הכל נראה אחרת – העגבנייה מתמסרת לחיתוך משל היתה עוזרת קוסם בתוך תיבה וכך גם שאר הירקות והבשר שהשתתפו, לדאבונם, בניסוי.  עוד בסדרה תוכלו למצוא סכין שף 25 ס"מ, סכין ירקות 10 ס"מ, סכין סנטוקו יפנית 18 ס"מ וסכין לחם לחיתוך מאפים שאנחנו מתים לשים את היד שלנו עליה (חלילה לא מתחתיה).

 

ומאז אנחנו קוצצים כל מה שזז. דרך לא רעה להעביר את אוגוסט.

סכיני שף של Arcos מבית Rosoling – סכין 15 ס"מ – 200 ש"ח, 20 ס"מ – 250 ש"ח
להשיג ברשתות " 4chef", "לגעת באוכל" ובחנויות הכלים המובחרות ברחבי הארץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה