15 באוקטובר, 2010

עוגיה בהרכבה עצמית

בחנויות איקאה בשבדיה מסתתר כרגע ספר בישול מנות אחרונות, שהיינו קונים כרטיס לסטוקהולם רק כדי להשיג אותו. הצלם קארל קליינר שיתף פעולה עם ענקית הריהוט השבדית ויחד הוציאו לאחרונה ספר שנקרא Hembakat är Bäst (משהו כמו "הום-מייד זה בֶּסט") – בו זכו לצילומים וסטיילינג יוצאי דופן דווקא המרכיבים של כל מתכון, ולא התוצאה הסופית. ממש כמו דף הוראות "איקאי" עם שמות בלתי אפשריים להיגוי – בכל מתכון בספר תוכלו לראות כיצד נראים כל "החלקים" בכמויות המדודות שלהם, לקינוחים כמו זוקרבולר – גרסה שבדית לבריוש; כמה חמאה בדיוק יש בפחזניות סֵמלוֹר; או ממה בעצם עשויה שוורץ-וולד טרטה – עוגת היער השחור בשבילכם. בפעם הבא שתתלבטו איך נראה בכלל קורטוב – שימו יד על הספר המהמם הזה, קחו מילון שבדית-עברית – והכינו לנו בבקשה רדיוקאקא ומעט פֶּפֶּר-קאקוֹר (עוגת בסקוויטים ועוגיות ג'ינג'ר נשמע פחות מצחיק, תודו).

 

כל מה שצריך כדי להרכיב פרינסס טרטה. מתוך ספר הבישול של איקאה (צילום: Carl Kleiner)

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה