07 בנובמבר, 2010

פרימה פלרינה

פלרינה, ככה קוראים למאהבת החדשה שלנו

כבר כמה חודשים שאנחנו משתדלים להימנע מלעבור בבוגרשוב, בלינקולן או בדיזנגוף, מטעמי הצרת היקפים. זאת לאחר שגילינו שכל גיחה מקרית לאחד משלושת הרחובות הללו גורמת לרגליים שלנו לצעוד מעצמן ישירות אל אחד מסניפי קיורטוש, האחראים הבלעדיים להתמכרות הבצקתית הקשה ביותר שחווינו בעשור האחרון. מי שלא טעם עדיין קיורטוש, שייך כנראה למגזר הבעייתי של אלה ש"מתוק לא עושה להם את זה", ואין לנו מה לומר לו (מלבד, אולי, "תעביר את המלח"). כל היתר כבר טעמו, ואלה שניסו פעם אחת – חזרו על ארבע לבקש עוד. ככה זה כשיש לך ביד מתכון מנצח. אבל מה, משמין רצח.

דורון רגב, הקונדיטור שהעלה ארצה את הקיורטוש מהונגריה, עושה זאת שוב בגירסא מוצלחת ביותר, אם כי קצת פחות מוטרפת קלורית: הפעם, הוא מביא לכאן מאפה מתוק בשם פלרינה, המבוסס על מתכון איטלקי מסורתי ייחודי, אותו הצליח לקבל – לאחר מאמצי שכנוע רבים – מקונדיטור מקומי. בחלקה החיצוני עשויה הפלרינה שכבות של עלי בצק פריכים, ובחלקה הפנימי בצק אוורירי עדין, שעוטף ברכות את המילוי: הפלרינה הקטנה יותר ממולאת בריקוטה מתובלת בגרידת תפוז, ואילו אחותה הגדולה שופעת קרם פטיסייר וקצפת. יחד עם זאת, מתהדרות השתיים ב-120 קלוריות בלבד (האחות הקטנה) וב-180 קלוריות בלבד (הגדולה). מבחינתנו, זה אומר אור ירוק מהדיאטנית, ורישיון מחודש לקפוץ לדואר בדיזנגוף, למאפייה בבוגרשוב או לקפה בלינקולן. העיקר לעבור בסביבה (לגמרי במקרה, כמובן) ולנעוץ שיניים במתוק המנחם הכי שווה בעיר.

פלרינה קטנה – 6 ש"ח, פלרינה גדולה –  13 ש"ח. להשיג בסניפי 'קיורטוש' ברחבי הארץ.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה