21 ביוני, 2011

תראו מה בישלתי: מרק חומוס וכרישה

דווקא עכשיו, באמצע יוני - התחשק לנו נורא מרק חומוס וכרישה. סוּ אַס

שם המנה: מרק חומוס וכרישה
הבשלן: יניב (36)
דבר הסועדים (שני זוגות שלא נפגשו עשר שנים): "אורגזמטרון אמיתי. טירוף חושים של אמצע יוני."
הערה כלשהיא: הולך טוב עם מזגן בטמפרטורה של 15 מעלות. חטיף בריאות שהוא בעצם ארוחה שלמה.

המתכון:
שמים בסיר כבד שמן זית ומאדים את החלקים הלבנים של הכרישה עד שהם הופכים שקופים.

מוסיפים ציר מרק עוף (שזה בעצם אבקת מרק עוף עם מים) + גרגירי חומוס שהושרו כמה שעות טובות (טיפ אופציונלי, אך מומלץ מאוד)

אחרי שעה של בישול על אש קטנה, כשהגרגירים רכים, מרסקים את הכל בתוך הסיר.

להוסיף מלח ופלפל על פי הטעם.

חמש דקות לפני ההגשה להוסיף לסיר חופן נדיב של פטרוזיליה קצוצה, הכי דק שניתן (כך נשמר הצבע הבוהק).

בזמן ההגשה להזליף על כל צלחת כמה טיפות של שמן זית משובח.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה