31 במאי, 2011

תראו מה בישלתי: סלט שעועית ובצל סגול

יש לכם שעועית בפריזר? זה הרגע שלה

המנה: סלט שעועית עם בצל סגול
הבשלן: אורי (51)
דבר הסועדים: "יותר בריא משיעור ספינינג".
הערה כלשהיא: המנה הזו נראתה לראשונה אצל עלמה הצרפתייה בשם איזבל, שהכינה אותה כמובן עם שעועית טרייה. אולם המנה הזו מאוד טעימה ובריאה (וקלה להכנה) גם עם שעועית שהתגוררה קצת בפריזר. הקץ לפלצנות.

המצרכים:

שקית שעועית ירוקה "עדינה" (של סנפרוסט)
בצל סגול גדול חתוך דק
מיץ לימון (מלימון אחד לפחות)
שמן זית
מלח

שלבי ההכנה:
מערבבים את הלימון עם רבע כוס שמן זית ועם מלח, ומשרים בתערובת את הבצל לפחות שעה. ההשרייה מרככת את הבצל כמו אפקט של טיגון.
מבשלים את השעועית במי מלח רותחים שתי דקות, מוציאים ומערבבים עם הלימון וחבריו.
מגישים ואוכלים קר – כתוספת או מנה ראשונה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה