22 ביוני, 2011

תראו מה בישלתי: שרימפס בלימון ושום

לא תאמינו, אבל בעוד חמש דקות גם אתם יכולים לשבת בבית על מנה כזו בדיוק (בתנאי שיש בפריזר חבורת שרימפסים נקיים)

שם המנה: שרימפס בלימון ושום
הבשלן: אורי (52)
דבר הסועדים: "אפשר שוב?"
הערה כלשהיא: לא לשכוח לנגב את הרוטב עם חלה. זהירות – זה יותר מדי טעים.

 

המצרכים:
שרימפס גדולים טריים או קפואים (ראו הערה בהמשך) – בערך 6 לאדם כמנה ראשונה.
הרבה מיץ לימון סחוט – משני לימונים.
6-8 שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות דקות
חופן גדול של פטרוזיליה חתוך דק
שמן זית, מלח
הרבה חלה לניגוב

הכנה:
מחממים שמן זית במחבת גדול, מטגנים באש בינונית את השום עד שמתחיל להשחים (לא להגזים)
מוסיפים את השרימפס ומטגנים עד שמשנים צבעם מורוד חיוור לורוד חזק. יש לערבב כל הזמן למניעת טיגון יתר. עדיף לטעות בחוסר טיגון ולא להגזים (הכי גרוע – קיבלתם סושי)
אז מוסיפים את הלימון והפטרוזיליה ומבשלים עוד דקה-שתיים שהטעמים יתפשו.
מגישים מיד. לאחר סיום השרימפס יש להמשיך בניגוב הרוטב, שהוא הסיבה העיקרית למנה.

 

הערה חשובה:
ניתן להשתמש בשרימפס טריים, וזה הכי טעים כמובן, אך דורש נסיעה לחנות באותו יום, וניקוי השרצים (מלאכה לא חביבה בעליל).
לבשל אותם בקליפתם זו אופציה לא ידידותית לאורחיכם. בכל מקרה מדובר בשרימפס הגדולים.
השרימפס הקפואים בשקית (מרשת "טיב טעם" ודומיה) הם אופציה מעט פחות טעימה, אך נוחה הרבה יותר.
בכל מקרה יש להקפיד על יבוש מושלם – כולל שימוש מסיבי במגבות נייר. שרימפס לחים יצאו רע.
זו מנה שמכינים ב-5 דקות, אל תיתנו לה להתייבש. הזמינו את כולם לשבת ואז גשו להכנה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד באופנה